![Teksańskie Burito](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Ftex-mex-burritos-teksanskie-burito-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D7b25d0cbdb514baeacc17cbc35265bfd 1540w)
Tex Mex Burritos Teksańskie Burito
Całkowity czas przygotowania
50 minut
Porcje
6
Stopień ostrości
Medium
Składników
12
Składników
- 2 łyżki stołowe oleju roślinnego
- 1 cebula krojona
- 350g obranych i dokładnie pokrojonych ziemniaków
- 500g mielonej wołowiny
- 2 świeże papryki jalapeño bez pestek i poszatkowane
- 1 puszka (400g) mieszanka fasoli w łagodnym sosie chilli
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 8 Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
- 175g utartego sera Cheddar
Podaj z
- Oryginalny Łagodny Dip Chunky Salsa Old El Paso™
- Kwaśna śmietana
Przepis
- Rozgrzej piekarnik do 180ºC (160ºC dla piekarników z termo obiegiem), piekarnik gazowy stopień.
- Posmaruj niewielką ilością oleju duże naczynie do pieczenia.
- Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż ziemniaki na dużym ogniu przez 5 minut, dodaj cebulę i wymieszaj, następnie smaż przez kolejne 5 minut. Dodaj fasolę, sól i pieprz i wymieszaj. Zagotuj a później zmniejsz ogień i gotuj przez następne 5 minut mieszając.
- Rozdziel mieszankę pomiędzy tortille, posyp serem i zawiń a końce dokładnie zwiń. Ułóż luźną stroną do dołu naczynia i przykryj folią.
- Piecz przez około 10-12 minut aż do momentu dokładnego przegrzania. Podawaj buritto z salsą i kwaśną śmietaną.
Rady ekspertów
- Zwijaj buritto jak chimichange. W ten sposób nadzienie zostanie w środku.