![Split Stand 'N Stuff™ Dessert Tacos z Bananami](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Fsplit-stand-n-stuff-dessert-tacos-z-bananami-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3Dc509737f60604f17851529b93086a5f4 1540w)
Split Stand 'N Stuff™ Dessert Tacos z Bananami
Całkowity czas przygotowania
30 minut
Porcje
8
Składników
11
Składników
Banana Split
- Olej roślinny do smażenia
- 1 paczka Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff Soft Flour Tortillas
- 8 małych gałek lodów czekoladowych
- 8 małych gałek lodów truskawkowych
- 8 małych gałek lodów waniliowych
- 2 banany obrane i pokrojone w plasterki
Polewa
- 80 g ciemnej czekolady
- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
- 150 g śmietany kremówki
- 1 łyżka stołowa cukru pudru
- 16 czerwonych wisienek koktajlowych
Przepis
- Rozgrzej 5-6 cm oleju na dużej, głębokiej patelni do 180°C, lub do momentu kiedy mały kawałek chleba zbrązowieje w ciągu 10 sekund.
- Usmaż tortille partiami przez 1 – 2 minut, Az do uzyskania złoto brązowego koloru, wyjmij i połóż na ręczniku papierowym i pozostaw do wystygnięcia.
- Napełnij każdą tortillę 3 różnymi smakami lodów i podziel kawałki banana pomiędzy tortille.
- Rozpuść czekoladę i olej w małej miseczce w kąpieli parowej. Polej nią lody i banany.
- Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem w średniej misce i dodaj do tortilli razem z wiśniami koktajlowymi.
Rady ekspertów
- Świeże owoce są doskonałym dodatkiem do tych deserowych tortilli. Spróbuj świeżych malin, truskawek albo jagód.
- Dodaj więcej smaku podając to danie z siekanymi orzechami. Orzechy laskowe, orzechy ziemne lub orzechy pecan świetnie się sprawdzą.