Split Stand 'N Stuff™ Dessert Tacos z Bananami

Tacos zamieniają się w deser. Te tortille są fantastyczną alternatywą dla bananów
  • Całkowity czas przygotowania 30 minut
  • Porcje 8
  • Składników 11

Składników

    Banana Split
  • Olej roślinny do smażenia
  • 1 paczka Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff Soft Flour Tortillas
  • 8 małych gałek lodów czekoladowych
  • 8 małych gałek lodów truskawkowych
  • 8 małych gałek lodów waniliowych
  • 2 banany obrane i pokrojone w plasterki
  • Polewa
  • 80 g ciemnej czekolady
  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
  • 150 g śmietany kremówki
  • 1 łyżka stołowa cukru pudru
  • 16 czerwonych wisienek koktajlowych

Przepis

  • Rozgrzej 5-6 cm oleju na dużej, głębokiej patelni do 180°C, lub do momentu kiedy mały kawałek chleba zbrązowieje w ciągu 10 sekund.
  • Usmaż tortille partiami przez 1 – 2 minut, Az do uzyskania złoto brązowego koloru, wyjmij i połóż na ręczniku papierowym i pozostaw do wystygnięcia.
  • Napełnij każdą tortillę 3 różnymi smakami lodów i podziel kawałki banana pomiędzy tortille.
  • Rozpuść czekoladę i olej w małej miseczce w kąpieli parowej. Polej nią lody i banany
  • Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem w średniej misce i dodaj do tortilli razem z wiśniami koktajlowymi.

Rady ekspertów

Świeże owoce są doskonałym dodatkiem do tych deserowych tortilli. Spróbuj świeżych malin, truskawek albo jagód.

Dodaj więcej smaku podając to danie z siekanymi orzechami. Orzechy laskowe, orzechy ziemne lub orzechy pecan świetnie się sprawdzą.