Śniadaniowe Burritos

Rozpocznij poranek ubijając coś nowego i pysznego na śniadanie.
  • Stopień ostrości Łagodne
  • Całkowity czas przygotowania 25 minut
  • Porcje 2
  • Składników 10

Składników

    Burritos
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżki stołowe mleka
  • 15g masła
  • 6 łyżek stołowych fasoli
  • 100g Oryginalnego Łagodnego Dipu Chunky Salsa Old El Paso™
  • 2 podgrzane Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
  • 50g utartego sera Cheddar
  • Podaj z
  • Kwaśną śmietaną
  • Świeżą szatkowaną kolendrą
  • Chrupiące grillowane plasterki boczku

Przepis

  • Wymieszaj składniki salsy w małej miseczce, przykryj i odstaw.
  • Posyp steki mieszanką przypraw z każdej strony i dociśnij do mięsa.
  • Rozgrzej dużą żeliwną patelnie do grillowania na dużym palniku. Smaż steki na gorącej patelni przez 3-4 minut z każdej strony, aż do momentu wysmażenia tak jak lubisz. Przełóż gotowe steki na podgrzane talerze i zostaw na 5 minut. Podgrzej tortilla według instrukcji na opakowaniu.
  • Przełóż stek na deskę do krojenia i pokrój na cienkie plasterki. Podziel plasterki steku pomiędzy podgrzane tortille. Nałóż na wierch salsę i podawaj.

Rady ekspertów

Zwijaj buritto jak chimichange. W ten sposób nadzienie zostanie w środku.