![Śniadaniowe Burritos](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Fsniadaniowe-burritos-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D1807295743ca427c870eabcc218d805d 1540w)
Śniadaniowe Burritos
Całkowity czas przygotowania
25 minut
Porcje
2
Stopień ostrości
Mild
Składników
10
Składników
Burritos
- 4 duże jajka
- 2 łyżki stołowe mleka
- 15g masła
- 6 łyżek stołowych fasoli
- 100g Oryginalnego Łagodnego Dipu Chunky Salsa Old El Paso™
- 2 podgrzane Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
- 50g utartego sera Cheddar
Podaj z
- Kwaśną śmietaną
- Świeżą szatkowaną kolendrą
- Chrupiące grillowane plasterki boczku
Przepis
- Wymieszaj składniki salsy w małej miseczce, przykryj i odstaw.
- Posyp steki mieszanką przypraw z każdej strony i dociśnij do mięsa.
- Rozgrzej dużą żeliwną patelnie do grillowania na dużym palniku. Smaż steki na gorącej patelni przez 3-4 minut z każdej strony, aż do momentu wysmażenia tak jak lubisz. Przełóż gotowe steki na podgrzane talerze i zostaw na 5 minut. Podgrzej tortilla według instrukcji na opakowaniu.
- Przełóż stek na deskę do krojenia i pokrój na cienkie plasterki. Podziel plasterki steku pomiędzy podgrzane tortille. Nałóż na wierch salsę i podawaj.
Rady ekspertów
- Zwijaj buritto jak chimichange. W ten sposób nadzienie zostanie w środku.