Składników
-
Burritos
- 5 duże jajka
- 2 łyżki stołowe mleka
- 15g masła
- 4 Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
- 200g Tłustego sera
- 200g plasterków wędzonego łososia
- 1 dojrzałe awokado, obrane ze skórki i pokrojone na plasterki Podaj z
- Oryginalny Łagodny Dip Chunky Salsa Old El Paso™
- Ćwiartkami limonki
Najlepiej smakuje z:
Przepis
- Rozbij jajka z mlekiem w małej misce. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
- Roztop masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wlej jajka na patelnie. Smaż na średnim ogniu 2-3 minut od czasu do czasu mieszając do czasu kiedy jajka będą lekko ścięte. Zdejmij z ognia i zostaw do ostygnięcia na 5 minut.
- Posmaruj każdą tortillę ¼ miękkiego sera zostawiając około 2 cm do brzegu. Nałóż warstwę wędzonego łososia, dodaj ¼ jajek na środek każdej tortilla a na sam wierzch połóż awokado. Przypraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
- Zagnij boki każdej tortilli około 2 cm na d nadzieniem i zwiń dokładnie, żeby zamknąć nadzienie wewnątrz. Przekrój każde buritto na pół i podawaj z salsą i ćwiartkami limonki.
Rady ekspertów
Żeby jajecznica była bardziej pikantna dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli lub odrobinę sosu hot pepper.
Zamiast wędzonego łososia możesz dodać cieniutkie plastry wędzonej szynki lub wędzoną makrelę.