![Fajitas z dymiącym kurczkiem BBQ](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Ffajitas-z-dymiacym-kurczkiem-bbq-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3Df48bc6c7a8704511a6abb305d92f46ca 1540w)
Fajitas z dymiącym kurczkiem BBQ
Całkowity czas przygotowania
15 minut
Porcje
4
Stopień ostrości
Mild
Składników
5
Składników
- 1 Zestaw obiadowy Old El Paso™ Original Smoky BBQ Fajita
- 500 g soczystej piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
Przepis
- Pokrój delikatnie pierś z kurczaka, chrupiącą paprykę i cebulę na cienkie paski.
- Nalej niewielką ilość oleju na rozgrzaną patelnie i usmaż dokładnie kurczaka.
- Dodaj cebulę i papryki oraz mix przypraw BBQ Fajita.
- Kontynuuj smażenie dopóki kurczak nie będzie brązowy a warzywa chrupiące.
- Podgrzej placki tortilla- przedziurkuj opakowanie i włóż do mikrofali na pełną moc na około 35-40 sekund ( czas może się różnić w zależności od mikrofalówki). Żeby podgrzać w piekarniku usuń opakowanie, oddziel tortillę i owiń w folię. Rozgrzej piekarnik do 200°C (180°C z termo obiegiem) piekarniki gazowe stopień 4 i włóż tortille na 10 minut. Trzymaj je pod przykryciem i ciepłe aż do momentu podania.
- Zgromadź przyjaciół i napełnij ciepłe i miękkie tortille kurczakiem oraz zieloną i czerwoną papryką a potem cieszcie się tą meksykańską ucztą.