Fajitas z dymiącym kurczkiem BBQ

Fajitas z dymiącym kurczkiem BBQ

Te dymiące meksykańskie fajitas BBQ łączą w sobie to co najlepsze w tradycyjnej meksykańskiej kuchni z bogatym smakiem głębokiego południa. Zrobione z słodkiego kurczaka BBQ z chrupiącą papryką i cebulą, te fajitas z kurczakiem są ulubionym, posiłkiem meksykańskim, który najlepiej smakuje w gronie rodziny i bliskich przyjaciół. Więc bierz się do dzieła i przygotuj te przepyszne fajitas z kurczakiem.
Całkowity czas przygotowania 15 minut
Porcje 4
Stopień ostrości Mild
Składników 5

Składników

  • 1 Zestaw obiadowy Old El Paso™ Original Smoky BBQ Fajita
  • 500 g soczystej piersi z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula

Przepis

  1. Pokrój delikatnie pierś z kurczaka, chrupiącą paprykę i cebulę na cienkie paski.
  2. Nalej niewielką ilość oleju na rozgrzaną patelnie i usmaż dokładnie kurczaka.
  3. Dodaj cebulę i papryki oraz mix przypraw BBQ Fajita.
  4. Kontynuuj smażenie dopóki kurczak nie będzie brązowy a warzywa chrupiące.
  5. Podgrzej placki tortilla- przedziurkuj opakowanie i włóż do mikrofali na pełną moc na około 35-40 sekund ( czas może się różnić w zależności od mikrofalówki). Żeby podgrzać w piekarniku usuń opakowanie, oddziel tortillę i owiń w folię. Rozgrzej piekarnik do 200°C (180°C z termo obiegiem) piekarniki gazowe stopień 4 i włóż tortille na 10 minut. Trzymaj je pod przykryciem i ciepłe aż do momentu podania.
  6. Zgromadź przyjaciół i napełnij ciepłe i miękkie tortille kurczakiem oraz zieloną i czerwoną papryką a potem cieszcie się tą meksykańską ucztą.