![Buritto ze słodkimi ziemniakami i fasolą](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Fburitto-ze-slodkimi-ziemniakami-i-fasola-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D74cb9d82ca4741e2bbf7cd860bdc6576 1540w)
Buritto ze słodkimi ziemniakami i fasolą
Całkowity czas przygotowania
35 minut
Porcje
4
Stopień ostrości
Mild
Składników
8
Składników
- Zestaw Old El Paso™ Burrito
- Pokrojona w kostkę cukinia
- Czerwona papryka bez pestek pokrojona w plastry
- 1 łyżka stołowa oleju kukurydzianego l
- 250 g obranych I pokrojonych słodkich ziemniaków
- 100 g utartego sera cheddar
- 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli osuszona i przepłukana
- Pokrojona cebula
Przepis
- Rozgrzej oliwę na dużej patelni i wrzuć cebulę oraz słodkie ziemniaki, smaż przez 2-3 minut od czasu do czas mieszając.
- Wymieszaj cukinie i świeżą paprykę. Smaż 2-3 minuty a potem dodaj sos pomidorowo- fasolowy z 225 ml cieplej wody.
- Przykryj patelnie i zostaw na średnim ogniu na 10 minut od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj czerwoną fasolę i przykryj, duś jeszcze 5 minut aż warzywa zmiękną.
- Podgrzej Tortille Soft Flour zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Nakryj dla całej rodziny, złap tortillę, nałóż łyżkę mieszanki fasoli i ziemniaków, posyp serem i dodaj Oryginalny Łagodny Dip Chunky Salsa Old El Paso™.Zawiń i zjedz.