Buritto ze słodkimi ziemniakami i fasolą

Buritto ze słodkimi ziemniakami i fasolą

Delikatnie przyprawione słodkie ziemniaki i warzywa obficie doprawione chilli, wszystko zawinięte z serem i salsą w cieplutkie wegetariańskie buritto.
Całkowity czas przygotowania 35 minut
Porcje 4
Stopień ostrości Mild
Składników 8

Składników

  • Zestaw Old El Paso™ Burrito
  • Pokrojona w kostkę cukinia
  • Czerwona papryka bez pestek pokrojona w plastry
  • 1 łyżka stołowa oleju kukurydzianego l
  • 250 g obranych I pokrojonych słodkich ziemniaków
  • 100 g utartego sera cheddar
  • 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli osuszona i przepłukana
  • Pokrojona cebula

Przepis

  1. Rozgrzej oliwę na dużej patelni i wrzuć cebulę oraz słodkie ziemniaki, smaż przez 2-3 minut od czasu do czas mieszając.
  2. Wymieszaj cukinie i świeżą paprykę. Smaż 2-3 minuty a potem dodaj sos pomidorowo- fasolowy z 225 ml cieplej wody.
  3. Przykryj patelnie i zostaw na średnim ogniu na 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  4. Dodaj czerwoną fasolę i przykryj, duś jeszcze 5 minut aż warzywa zmiękną.
  5. Podgrzej Tortille Soft Flour zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Nakryj dla całej rodziny, złap tortillę, nałóż łyżkę mieszanki fasoli i ziemniaków, posyp serem i dodaj Oryginalny Łagodny Dip Chunky Salsa Old El Paso™.Zawiń i zjedz.