Buritto ze słodkimi ziemniakami i fasolą

Delikatnie przyprawione słodkie ziemniaki i warzywa obficie doprawione chilli, wszystko zawinięte z serem i salsą w cieplutkie wegetariańskie buritto.
  • Stopień ostrości Łagodne
  • Całkowity czas przygotowania 35 minut
  • Porcje 4
  • Składników 8

Składników

  • Zestaw Old El Paso™ Burrito
  • Pokrojona w kostkę cukinia
  • Czerwona papryka bez pestek pokrojona w plastry
  • 1 łyżka stołowa oleju kukurydzianego l
  • 250 g obranych I pokrojonych słodkich ziemniaków
  • 100 g utartego sera cheddar
  • 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli osuszona i przepłukana
  • Pokrojona cebula

Najlepiej smakuje z:

Przepis

  • Rozgrzej oliwę na dużej patelni i wrzuć cebulę oraz słodkie ziemniaki, smaż przez 2-3 minut od czasu do czas mieszając.
  • wymieszaj cukinie i świeżą paprykę. Smaż 2-3 minuty a potem dodaj sos pomidorowo- fasolowy z 225 ml cieplej wody.
  • Przykryj patelnie i zostaw na średnim ogniu na 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • Dodaj czerwoną fasolę i przykryj, duś jeszcze 5 minut aż warzywa zmiękną.
  • Podgrzej Tortille Soft Flour zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Nakryj dla całej rodziny, złap tortillę, nałóż łyżkę mieszanki fasoli i ziemniaków, posyp serem i dodaj Oryginalny Łagodny Dip Chunky Salsa Old El Paso™.Zawiń i zjedz.