Fajita Tacos z grilowanym stekiem

Wypróbuj nowy sposób na tradycyjne fajitas używając Old El Paso™ Stand 'N' Stuff Soft Flour Tortillas! Te tortille sprawią, że zrobienie czegoś do jedzenia stanie się jeszcze łatwiejsze.
  • Stopień ostrości Łagodne
  • Całkowity czas przygotowania 30 minut
  • Porcje 4
  • Składników 9

Składników

  • 2 x 225g steków z wołowiny zrazowej (każdy gruby na przynajmniej na 1,5 cm)
  • 1/2 paczki mieszanki przypraw do fajitas Old El Paso™ Smoky BBQ
  • 1 duża cebula grubo krojona
  • 1 duża czerwona papryka pozbawiona pestek i pokrojona w paski
  • 1 duża zielona papryka pozbawiona pestek i pokrojona w paski
  • 1 paczka Old El Paso™ Stand 'N' Stuff Soft Flour Tortillas
  • 1 awokado, obrane, przepołowione, bez pestki, pokrojone w kostkę
    Podawać z:
  • Kwaśną śmietaną
  • Ćwiartkami limonki

Przepis

  • Posyp obficie obie strony steku przyprawami fajitas delikatnie przyciskając je do mięsa. Zostaw na 5 minut.
  • Rozgrzej dużą żeliwną patelnie do grillowania na dużym palniku. Smaż steki na gorącej patelni po 3-5 minut na każdej stronie do momentu wysmażenia tak jak lubisz. Przełóż na podgrzane talerze i zostaw na 10 minut
  • Wysp cebulę i papryki na gorącą patelnię do grillowania I smaż przez około 4-5 minut do momentu aż będą lekko grillowane, co jakiś czas przemieszaj. Międzyczasie podgrzej 4 tortille według instrukcji na opakowaniu.
  • Przełóż steki na deskę do krojenia i pokrój je na cienkie kawałki. Podziel steki, papryki i cebulę pomiędzy podgrzane tortille. Na wierzchu połóż awokado. Podawaj z kwaśną śmietaną i ćwiartkami limonki.

Rady ekspertów

Stek może być również zrobiony na gorącym grillu a cebula i papryki mogą być przygotowane na zimniejszych strefach grilla.

Nałóż łyżkę Oryginalnego Łagodnego Dipu Chunky Salsa Old El Paso™ na spód każdej podgrzanej tortilli zanim nałożysz stek i warzywa.