![Fajitas z krewetkami](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Ffajitas-z-krewetkami-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D4257ca513f174feaa9fae953c2d91e24 1540w)
Fajitas z krewetkami
Całkowity czas przygotowania
15 minut
Porcje
4
Stopień ostrości
Mild
Składników
10
Składników
- 1 Old El Paso™ Mix Przypraw Original Smoky BBQ Fajitas
- 8 rożnów
- 1, 8 paczek Old El Paso™ Soft Flour Tortillas
- 500 g dużych , surowych i obranych krewetek
- 2 świeże limonki, sok i skórka
- 1 średnia główka kapusty
- 1 średnia czerwona cebula, żółta lub pomarańczowa papryka drobno krojona w plasterki
- Kolendra szatkowana
- 2 łyżki stołowe oleju roślinnego lub oliwy z oliwek
- Dużo zimnej kwaśnej śmietany
Przepis
- Przygotuj te fajitas z krewetkami chilli i limonką mieszając mieszankę przypraw do fajitas Pieczone Pomidory & Czerwona Papryka w miseczce z sokiem i skórką z 2 limonek z olejem.
- Wrzuć krewetki do dużej miski i przykryj je dokładnie mieszanką. Włóż krewetki na ruszt i grilluj w umiarkowanej temperaturze przez około 2-3 minuty na każdej stronie.
- Upewnij się, że krewetki są dokładnie przepieczone, zdejmij je i zanurz w pozostałej mieszance, żeby nadać im więcej smaku.
- Podgrzej tortilla zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub podgrzej je na grillu.
- Nałóż dymiące krewetki na podgrzaną tortillę, dodaj chrupiącą sałatę oraz porcję kwaśnej śmietany. Zawiń i podziel się ze znajomymi.