Fajitas z krewetkami

Delikatnie przyprawione słodkie ziemniaki i warzywa obficie doprawione chilli, wszystko zawinięte z serem i salsą w cieplutkie wegetariańskie buritto.
  • Stopień ostrości Łagodne
  • Całkowity czas przygotowania 15 minut
  • Porcje 4
  • Składników 10

Składników

  • 1 Old El Paso™ Mix Przypraw Original Smoky BBQ Fajitas
  • 8 rożnów
  • 1 8 paczek Old El Paso™ Soft Flour Tortillas
  • 500 g dużych , surowych i obranych krewetek
  • 2 świeże limonki, sok i skórka
  • 1 średnia główka kapusty
  • 1 średnia czerwona cebula, żółta lub pomarańczowa papryka drobno krojona w plasterki
  • Kolendra szatkowana
  • 2 łyżki stołowe oleju roślinnego lub oliwy z oliwek
  • Dużo zimnej kwaśnej śmietany

Przepis

  • Przygotuj te fajitas z krewetkami chilli i limonką mieszając mieszankę przypraw do fajitas Pieczone Pomidory & Czerwona Papryka w miseczce z sokiem i skórką z 2 limonek z olejem.
  • Wrzuć krewetki do dużej miski i przykryj je dokładnie mieszanką. Włóż krewetki na ruszt i grilluj w umiarkowanej temperaturze przez około 2-3 minuty na każdej stronie.
  • Upewnij się, że krewetki są dokładnie przepieczone, zdejmij je i zanurz w pozostałej mieszance, żeby nadać im więcej smaku
  • Podgrzej tortilla zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub podgrzej je na grillu.
  • Nałóż dymiące krewetki na podgrzaną tortillę, dodaj chrupiącą sałatę oraz porcję kwaśnej śmietany. Zawiń i podziel się ze znajomymi.