![Dip Serowo Fasolowy](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-pl%2Foepp%2Frecipes%2Fdip-serowo-fasolowy-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D6db035c9985c43b8bf4f18126846772c 1540w)
Dip Serowo Fasolowy
Całkowity czas przygotowania
25 minut
Stopień ostrości
Hot
Składników
9
Składników
Dip Fasolowy
- 3 łyżki stołowe Krojonych Zielonych Jalapeños Old El Paso™ odcedzonych i poszatkowanych
- 100g utartego sera
- 125g utartego sera Cheddar
- 1/2 czerwonej papryki pozbawionej pestek i pokrojonej w kostkę
- 1 łyżka stołowa poszatkowanej kolendry
- 1 zielona papryczka chilli (opcjonalnie)
- 1 puszka (435g) rozgniecionej fasoli
Podawaj z
- Chipsami tortilla
- Paluszkami z marchewki (opcjonalnie)
Przepis
- Nagrzej piekarnik do 190°C (170°C piekarnik z termo obiegiem), piekarnik gazowy stopień 5.
- Połącz fasolę i jalapeños i w płytkim żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj z serem i rozsmaruj na wierzchu. Posyp czerwoną papryką. Przykryj lekko folią I piecz w piekarniku aż się ser nie rozpuści.
- Posyp kolendrą i posiekaną zieloną papryką (jeśli używasz). Podawaj z chipsami tortilla i paluszkami z marchewki.
Rady ekspertów
- Spróbuj wymieszać z serem mozzarella i serem Double Gloucester dla łagodniejszego smaku.
- Zamiast papryki możesz posypać pomidorami lub posiekaną cebulką.