Składników
-
Dip Fasolowy
- 3 łyżki stołowe Krojonych Zielonych Jalapeños Old El Paso™ odcedzonych i poszatkowanych
- 100g utartego sera
- 125g utartego sera Cheddar
- 1/2 czerwonej papryki pozbawionej pestek i pokrojonej w kostkę
- 1 łyżka stołowa poszatkowanej kolendry
- 1 zielona papryczka chilli (opcjonalnie )
- 1 puszka (435g) rozgniecionej fasoli Podawaj z :
- Chipsami tortilla
- Paluszkami z marchewki (opcjonalnie)
Najlepiej smakuje z:
Przepis
- Nagrzej piekarnik do 190°C (170°C piekarnik z termo obiegiem), piekarnik gazowy stopień 5.
- Połącz fasolę i jalapeños i w płytkim żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj z serem i rozsmaruj na wierzchu. Posyp czerwoną papryką. Przykryj lekko folią I piecz w piekarniku aż się ser nie rozpuści.
- Posyp kolendrą i posiekaną zieloną papryką (jeśli używasz). Podawaj z chipsami tortilla i paluszkami z marchewki.
Rady ekspertów
Spróbuj wymieszać z serem mozzarella i serem Double Gloucester dla łagodniejszego smaku.
Zamiast papryki możesz posypać pomidorami lub posiekaną cebulką.