Dip Serowo Fasolowy

Z ostrymi zielonymi  jalapeños, serem, rozgniecioną fasolą i odrobiną kolendry, ten ostry dip ma w sobie wszystkie niezbędne smaki potrzebne to następnej uczty!
  • Stopień ostrości Ostre
  • Całkowity czas przygotowania 25 minut
  • Składników 9

Składników

    Dip Fasolowy
  • 3 łyżki stołowe Krojonych Zielonych Jalapeños Old El Paso™ odcedzonych i poszatkowanych
  • 100g utartego sera
  • 125g utartego sera Cheddar
  • 1/2 czerwonej papryki pozbawionej pestek i pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka stołowa poszatkowanej kolendry
  • 1 zielona papryczka chilli (opcjonalnie )
  • 1 puszka (435g) rozgniecionej fasoli
  • Podawaj z :
  • Chipsami tortilla
  • Paluszkami z marchewki (opcjonalnie)

Przepis

  • Nagrzej piekarnik do 190°C (170°C piekarnik z termo obiegiem), piekarnik gazowy stopień 5.
  • Połącz fasolę i jalapeños i w płytkim żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj z serem i rozsmaruj na wierzchu. Posyp czerwoną papryką. Przykryj lekko folią I piecz w piekarniku aż się ser nie rozpuści.
  • Posyp kolendrą i posiekaną zieloną papryką (jeśli używasz). Podawaj z chipsami tortilla i paluszkami z marchewki.

Rady ekspertów

Spróbuj wymieszać z serem mozzarella i serem Double Gloucester dla łagodniejszego smaku.

Zamiast papryki możesz posypać pomidorami lub posiekaną cebulką.